Een Lege Plek (Rouwgroep voor studenten)

donderdag 14 oktober om 15:00

In oktober start bij NEWConnective een nieuwe rouwgroep voor studenten om met elkaar over het verlies van een dierbare te praten.

Voor rouwen bestaat geen handleiding

De dood hoort bij het leven, zeggen ze. Maar áls het deel uitmaakt van je leven, kan het een enorme impact hebben. Verdriet kan zo overweldigend zijn dat het lijkt alsof je hele wereld is ingestort en het leven alle glans heeft verloren. Je concentratie kan wegvallen, wat invloed heeft op je studieresultaten. Je kunt je leeg en doelloos voelen, kwaad of teruggetrokken.

In het begin zijn mensen zorgzaam en betrokken, maar na een tijdje kan het lijken alsof niemand meer ruimte heeft voor je verdriet. Toch is verdriet iets dat je je hele leven bijblijft, en dat is heel normaal. Voor rouwen bestaat geen handleiding. Al rouwt ieder op hun eigen, unieke wijze, een rouwgroep van studenten die iets soortgelijks hebben meegemaakt, kan je steun bieden. Lees hier een impressie van een rouwcafé van een eerdere deelnemer.

De rouwgroep

Deze besloten groep bestaat uit 7-9 sessies. Elke week ontmoet je dezelfde groep studenten die ook een verlies hebben meegemaakt. Door elkaars verhalen te horen, herken je misschien de pijn, het peilloze verdriet, de woede, verwarring of angst. We wisselen ervaringen uit,  steunen elkaar en hebben plezier (ook dat!). Geen gedachte of vraag is raar, in de veiligheid van de groep kun je alles bespreken. Riekje begeleidt de groep en geeft soms achtergrondinformatie over aspecten van rouw.

Is dit de plek voor mij?

De groep staat ​​open voor elke student, ongeacht achtergrond of overtuiging. Voorafgaand aan de start heb je met Riekje een kort voorgesprek om te kijken of de groep iets voor je is. De voertaal is Nederlands.

In onderstaand filmpje vertelt oud-deelneemster Iris hoe het is om aan een rouwgroep mee te doen:

Start: Donderdag 14 oktober, 15:00 uur
Daarna: Elke donderdagmiddag t/m 16 december  (uitgezonderd tentamenweek)
Tijd: 15:00-17:00
Locatie: Amsterdam

Begeleiding: Riekje van Osnabrugge (studentenpastor en programmamaker)

Voor informatie en het plannen van een voorgesprek kun je mailen of appen naar riekje@newconnective.nl 0640899732. Of vul het onderstaande formulier in, dan nemen we contact met je op.

Aankomende evenementen