Ik (b)en de Ander. Corona: een Ramadantijd voor iedereen

maandag 3 mei om 18:00 Zoom & 3D
Gratis

STIP & NEWConnective organiseren Ik (b)en de Ander

Voor moslims is de Ramadan een ‘jaarlijks terugkerende vrijwillige quarantainemaand’, vol reflectie, samenzijn en bezinning. Je onthoudt je als moslim van onder andere eten en drinken van zonsopgang tot zonsondergang en gebruikt de maand om dichter bij jezelf, je naasten en bij Allah te komen. Voor buitenstaanders lijkt dit zwaar, maar wie dit uit overtuiging doet, ervaart deze maand juist als een verrijking.

De corona-pandemie heeft ons wereldwijd ongewild ook in een situatie gebracht waarin we ons moeten onthouden van veel waaraan we gehecht zijn: chillen met vrienden, een terrasje pakken, feesten, uitgaan, sporten, knuffelen, etc.

Of we het nu willen of niet, we worden op onszelf teruggeworpen. Het bij-effect is dat we, alleen op onze kamer, veel tijd hebben om na te denken. 

Reflectie & Bezinning

Doordat we het afgelopen jaar meer tijd dan ooit hadden om ons af te vragen wat voor ons belangrijk is, hebben we allerlei nieuwe dingen kunnen ontdekken en inzichten kunnen opdoen over onszelf. Wat is er voor jou veranderd, naast het feit dat je meer bent gaan wandelen of brood bent gaan bakken? Heb je nieuwe kanten van jezelf ontdekt, of ben je dingen kwijtgeraakt die je nu mist, of helemaal niet mist? Waar sta je vaker bij stil? Wat blijkt voor jou juist van blijvende waarde, corona of niet? 

Studenteplatform STIP & NEWConnective organiseren deze talkshow over reflectie en bezinning. Wat kun je verwachten?

  • Beluister het rondetafelgesprek met Bas Bruggeman en Vildan Aydogan over hun inzichten die ze opdeden tijdens de verplichte quarantainetijd:

Wat voor inzichten hebben ze het afgelopen jaar opgedaan? Wat dragen ze met zich mee dat altijd belangrijk voor ze blijft, en wat hebben ze losgelaten?

  • Ga bij jezelf na wat jouw eigen antwoord is op deze vragen.
  • Kom uit je veilige bubbel en ga echt in gesprek met andere studenten van allerlei achtergronden.
  • Ontdek dat je meer gemeen hebt met hen dan je denkt!
  • Ontvang een cadeautje per post, open te maken tijdens het event.

Wanneer? Maandag 3 mei, 18:00 – 20:00
Waar? Via Zoom & 3D
Toegang is gratis

Aankomende evenementen