rouwcafé

Online Rouwcafé

maandag 15 juni om 20:00

Maandag 15 juni is Lisanne van Sadelhoff te gast in ons online rouwcafé! Lisanne schreef na het overlijden van haar moeder het indringende boek ‘Je bent jong en je rouwt wat’. 

Als je terugkijkt…en toch door moet.

Gasten: Lisanne van Sadelhoff, auteur van ‘Je bent jong en je rouwt wat’ en twee masterstudenten: Laura Brinkhorst en Mira Bruggeman

Zeker als je een ouder mist die is overleden na een ziekbed, is er heel veel om nu op terug te kijken:

Het bericht van de ziekte, de hoop en de vrees, de aankondiging dat er geen genezing meer is, het hele traject van behandelingen (of niet), de vraag over euthanasie (of niet), het zorgen, de bubbel, de stress, de wanhoop, de saamhorigheid (of niet), het afscheid, het overlijden, het geregel, de uitvaart, enz. En daarna: de leegte…

We gaan via ZOOM o.l.v. Riekje van Osnabrugge in gesprek met journaliste Lisanne van Sadelhoff en twee masterstudentes: Laura Brinkhorst, geschiedenis (VU) en Mira Bruggeman, filosofie van de gedragswetenschappen (Radbouduniversiteit Nijmegen)

Lisanne schreef het boek ’Je bent jong en je rouwt wat’, over haar ervaringen rond het overlijden van haar moeder ruim twee jaar terug. Een lotgenote omschreef dat boek als: ‘intens, meeslepend, verdrietig en toch vol humor’. Laura en Mira verloren ook elk een ouder na een slopende ziekte.

Als virtuele gast van het rouwcafé kun je, nadat je je even hebt laten zien, buiten beeld rustig het gesprek volgen. Als je wilt, kun je daarna (met beeld en geluid aan) meedoen aan het nagesprek, als we met veel zijn in break-outrooms. De chatfunctie staat vanaf het begin aan voor vragen en opmerkingen.

Een kaars met lucifers

Om het idee van het gangbare rouwcafé vast te houden, kun je ter voorbereiding een kaars met lucifers klaarleggen, met eventueel een kop thee en wat chocolade binnen handbereik.

Als je je hier aanmeldt, ontvang je uiterlijk een uur van te voren de link naar het event.

Dit online rouwcafé is in principe bedoeld voor studenten/jongeren die via ontmoeting en uitwisseling (h)erkenning zoeken bij leeftijdgenoten voor hun eigen verdriet en rouw. Daarom zal de aandacht in het nagesprek vooral bij hun inbreng liggen.

Aankomende evenementen