Read, Reflect, Repeat: NEWConnective’s leesclub

donderdag 14 oktober om 16:00

Doe mee aan onze leesclub! (students only)

Elke maand komen we samen en bespreken we interessante en verdiepende teksten en boeken van actuele thema’s. Dat kunnen romans zijn, populair-wetenschappelijke teksten, of juist een historisch boek. In de groep bespreken we de soms overduidelijke of juist verborgen inhoud en betekenissen van de tekst. Je kunt één keer een leesclub bijwonen, of allemaal. We stellen nooit een heel boek verplicht, zodat je in je drukke studentenleven niet alles in korte tijd hoeft uit te lezen.

De eerste leesclub: Onzekere tijden

Onze eerste leesclub draait om de onrustige tijd waarin we leven. We hebben afgelopen tijd het grootste deel van ons leven thuis doorgebracht, wat onze dromen nogal onzeker heeft gemaakt. Hoe kun je als student bepaalde dingen in het leven zelf in de hand houden of weer nemen? Hoe verhoud je je tot een wereld waarin veel -voorheen- normale dingen niet meer normaal zijn en veel onzeker is? Welke (andere) perspectieven hebben we nodig om staande te blijven en/of weer overeind te krabbelen? 

We lezen fragmenten uit De Fundamenten van Ramsey Nasr en De Maakbaarheid van Geluk, een wetenschappelijke benadering van Sonja Lyobomirsky. 

Over De Fundamenten:

“Stap voor stap bevraagt [Ramsey Nasr] onze gehele westerse manier van leven. Aan de hand van kunstenaars als Boccaccio, Rilke en Van Gogh houdt Nasr een pleidooi om onze plek op aarde en ons idee van geluk radicaal te herzien, niet als zweverig ideaal, maar puur uit lijfsbehoud.” (bol.com)

Over De Maakbaarheid van Geluk:

“Omdat we onze genen niet kunnen veranderen, en het effect van veranderde omstandigheden slechts tijdelijk is, blijft de doelbewuste actie – in gedrag en gedachte – als enige beïnvloedbare geluksfactor over.”

Hoe werkt het?

Meld je aan via het formulier hieronder. We sturen je de passages die we voor de leesclub gaan gebruiken.

Over de leesclub

Je weet allang dat lezen leuk is, maar het is ook ontspannend en leerzaam. Het vergroot je kennis en reflectievermogen door je eigen wereld anders te gaan bekijken en door (on)bekende werelden binnen te stappen en met anderen hierover te praten.

Elke maand stellen we een ander thema en bijbehorend boek(en) centraal. Van romans tot populair-wetenschappelijke teksten. 

Aankomende evenementen