Sessions on life #2: Verhalen over Licht in Donkere Tijden met het team van NEWConnective

zondag 20 december om 10:00

Riekje, Niki, Nora en Max van NEWConnective gaan aan de hand van persoonlijke inspiratiebronnen met elkaar in gesprek Licht in Donkere Tijden.

Kerst: Een tijd van licht, hoop en liefde

Kerst wordt door veel mensen gezien als een feest van licht in de donkere wintermaanden. Het staat voor gezelligheid, saamhorigheid, liefde en hoop. In andere levensbeschouwingen zijn ook dergelijke feesten en verhalen te vinden en vele gedichten en songteksten gaan over licht, hoop en liefde.

Verhalen van hoop en licht vanuit verschillende perspectieven:

Niki, Nora, Max en Riekje, vier mensen van het team van NEWConnective, hebben aan de hand van zelfgekozen inspirerende teksten een gesprek over de bronnen waar ze uit putten in deze donkere dagen. Ze bespreken vragen als: Waar kom je vandaan? Waar ga je naar toe? Hoe leer je te vertrouwen? Ook als je niet spiritueel bent, wat kan ‘het licht’ dan voor je inhouden en voor je doen? Hoe kunnen teksten uit andere tradities en levensbeschouwingen je toch raken en inspireren? Niki, Nora, Max en Riekje geven hier samen antwoord op.

Steun ons door je te abonneren en te liken! Heb je een vraag of verzoek voor een volgend gesprek? Stel ze vooral in de comments.

https://youtu.be/DQfmxeKm2Ks

 

#filosofie #studenten #amsterdam #vu #uva #levensvragen #bezinning #zingeving #licht #kerst #inspiratie #interlevensbeschouwelijk #licht #hoop #vertrouwen #kerst

Aankomende evenementen