ramadan covid-19

Vasten in quarantaine

woensdag 6 mei om 19:00

Vrijdag 24 april is de islamitische vastenmaand Ramadan begonnen. De Ramadan is voor moslims een periode van vasten, onthouding en bezinning. Vasten in de breedste zin van het woord: niet alleen vasten van eten en drinken, maar ook van roken en seksuele prikkelingen en van dagelijkse beslommeringen en bezigheden die veel van de mind vragen, zoals overmatig gebruik van je telefoon. Nu in quarantaine is het vasten net anders: samenkomen bij elkaar thuis en in moskeeën is niet mogelijk.

Vasten is niet alleen een islamitische traditie maar komt ook in andere tradities voor, zoals de christelijke vastentijd van 40 dagen.

Naar aanleiding van de Ramadan organiseert NEWConnective een interlevensbeschouwelijk programma over de betekenis van vasten in verschillende tradities. Dr. Pieter Coppens, moslimtheoloog aan de VU Universiteit, zal ingaan op het doel van de Ramadan en wat vasten in deze tijd van quarantaine voor hem persoonlijk inhoudt. Studenten vanuit verschillende levensbeschouwelijke achtergronden, zoals het boeddhisme en het humanisme, vertellen wat vasten voor hen betekent. En we gaan als deelnemers met elkaar in gesprek over wat wij nu zelf met dit thema hebben.

Meld je aan door een ticket te reserveren en je ontvangt een mail met de zoom inloggegevens.

Wees welkom op het event!

Aankomende evenementen