zin in quarantaine praatgroep

Zin in Quarantaine?!

woensdag 15 april om 16:00
Zin in Quarantaine?! is een door NEWConnective aangeboden reeks online groepsgesprekken over zingeving in deze moeilijke tijd.

Deze reeks is opgedeeld in verschillende thema’s:

Angst & kwetsbaarheid

Het coronavirus en de getroffen maatregelen treffen ons allemaal. We worden geconfronteerd met de kwetsbaarheid van onszelf, onze geliefden en de wereld om ons heen. Hoe kunnen we met deze kwetsbaarheid omgaan en wat kunnen we ervan leren?

Quarantaine als een kans

Daar zit je dan, thuis. En nu? Alles valt weg, maar daar komt ook iets voor in de plaats: tijd. Hoe kan je deze tijd gebruiken om voor jezelf een zinvolle quarantaine periode te beleven?

Mantelzorg

Wat als je niet alleen goed voor jezelf moet zorgen, maar ook voor je geliefden die tot de risicogroep behoren? Mantelzorgers staan voor een grote uitdaging in deze tijden van isolatie, besmettingsgevaar en hoge druk op de zorg. Hoe kunnen we het beste voor onze geliefden zorgen in deze moeilijke tijden?

De kracht van de eenzaamheid

“Mijd sociale contacten”, drie woorden met ontzettend veel impact. Wie weinig contacten had heeft er nu plotseling nog minder, en wie voorheen een rijk sociaal leven had voelt nu het gemis. Wat is eenzaamheid en hoe kunnen we ermee omgaan?

Spiritualiteit in quarantaine

De quarantainemaatregelen hebben veel overhoop gegooit: kerken en moskeeën zijn gesloten en spirituele bijeenkomsten veelal afgelast. We worden op onszelf teruggeworpen en dat kan een grote spirituele kans zijn. Hoe kunnen we van onze thuis quarantaine een thuisretraite maken?

Onzekere toekomst

Universiteiten zijn gesloten voor onbeperkte tijd, stages zijn beëindigd, reizen uitgesteld, bijbaan weg, en de tijd tikt door. Hoe nu verder? De toekomst is onzeker en meer dan ooit komen de vragen naar boven. Hoe kunnen we met deze onzekerheid omgaan?

 

De groepsgesprekken vinden plaats op iedere woensdag via zoom, van 16:00 tot 17:00 met maximaal 7 deelnemers.

Bij aanmelding ontvang je de link voor zoom.

We hopen je daar te zien.

Aankomende evenementen