Laura

4 december 2017
”Ik heb hiervoor een praktische opleiding gedaan (Maatschappelijk Werk & Dienstverlening), maar hier kwam het sociale aspect van zingeving veel minder aan bod, dus ging ik op zoek naar een manier om die kennis uit te breiden. Toen ik jonger was, had voor mezelf een soort bucketlist gemaakt en daar op stond ook dat ik meer wilde weten over alle religies. De studie overtreft eigenlijk al mijn verwachtingen. Je hebt zo veel verschillende dimensies, zoals geschiedenis, sociologie, filosofie en psychologie.

Ik ben zelf gespecialiseerd in psychiatrie. Dat is ook heel interessant, omdat veel mensen die met religieuze ideeën liepen vroeger voor gek werden verklaard. Ik denk dat daar nog een heel interessant aspect zit wat nog niet helemaal is uitgewerkt. Aan de ene kant wil ik wel graag het onderzoek ingaan, maar ik weet nog niet of ik daar klaar voor ben. Ik vind het ook heel leuk om in contact te zijn met mensen.

Ik heb me altijd al gerealiseerd dat ik in een heel bevoorrechte positie ben opgegroeid. Aan de ene kant ben ik daar heel dankbaar voor, maar ik heb het er ook wel moeilijk mee gehad. Ik denk dat dit ook wel een reden is geweest om voor mijn studierichting te kiezen; dat ik iets voor de wereld en de mensen wil betekenen, op mijn eigen manier. Uiteindelijk hebben die betrokkenheid en mijn motivatie mij zo ver gebracht, tot Religiewetenschappen, waar ik helemaal op mijn plek ben en waar ik die motivatie nog tien keer beter kwijt kan.” – Laura Schermer, tweedejaars religiewetenschappen.

Tekst en beeld: Lauri Beckmans.