Maart 2022: Een lege plek (rouwgroep voor studenten)

20 januari 2022

In maart start bij NEWConnective een nieuwe rouwgroep voor studenten om met elkaar over het verlies van een dierbare te praten.

Voor rouwen bestaat geen handleiding

De dood hoort bij het leven, zeggen ze. Maar áls het deel uitmaakt van je leven, kan het een enorme impact hebben. Verdriet kan zo overweldigend zijn dat het lijkt alsof je hele wereld is ingestort en het leven alle glans heeft verloren. Je concentratie kan wegvallen, wat invloed heeft op je studieresultaten. Je kunt je leeg en doelloos voelen, kwaad of teruggetrokken.

In het begin zijn mensen zorgzaam en betrokken, maar na een tijdje kan het lijken alsof niemand meer ruimte heeft voor je verdriet. Toch is verdriet iets dat je je hele leven bijblijft, en dat is heel normaal. Voor rouwen bestaat geen handleiding. Al rouwt ieder op hun eigen, unieke wijze, een rouwgroep van studenten die iets soortgelijks hebben meegemaakt, kan je steun bieden. Lees hier een impressie van een rouwcafé van een eerdere deelnemer.

De rouwgroep

Deze besloten groep bestaat uit 7-9 sessies. Elke week ontmoet je dezelfde groep studenten die ook een verlies hebben meegemaakt. Door elkaars verhalen te horen, herken je misschien de pijn, het peilloze verdriet, de woede, verwarring of angst. We wisselen ervaringen uit,  steunen elkaar en hebben plezier (ook dat!). Geen gedachte of vraag is raar, in de veiligheid van de groep kun je alles bespreken. Marleen en Niki begeleiden de groep en geeft soms achtergrondinformatie over aspecten van rouw.

Is dit de plek voor mij?

De groep staat ​​open voor elke student, ongeacht achtergrond of overtuiging. Voorafgaand aan de start doen we een kort voorgesprek om te kijken of de groep iets voor je is. De voertaal is Nederlands.

In onderstaand filmpje vertelt oud-deelneemster Iris hoe het is om aan een rouwgroep mee te doen:

Data: 3, 10, 17, 24 maart+ 7, 14, 21 april
Duur: 7 weken
Tijd: einde van de middag, wordt nog bevestigd
Locatie: Amsterdam

Begeleiding: Marleen Blootens en Niki van Houten (studentenpastor en programmamaker)

Voor informatie en het plannen van een voorgesprek kun je mailen naar marleen@newconnective.nl. Of vul het onderstaande formulier in, dan nemen we contact met je op. Ook als je nog niet zeker weet of je mee wil doen, mag je contact zoeken, dan kunnen we samen kijken of de groep iets voor je is.