Oproep van De Correspondent

5 oktober 2021
Beeld door Ciara Quilty-Harper voor de Correspondent

De afwikkeling van een nalatenschap verloopt in geen enkel gezin hetzelfde. Elke nabestaande heeft een eigen erfenisverhaal. Voor veel nabestaanden is dit een intense periode. Toch wordt hier nog weinig over gepraat of geschreven. Terwijl er van al die verhalen veel te leren valt.

Daarom is journalist Dick Wittenberg – van het online journalistieke platform De Correspondent – benieuwd: wat is jou het meest bijgebleven bij de afwikkeling van de nalatenschap? Alle verhalen zijn welkom, alledaagse én ongewone. Hoe wikkelt een samengesteld gezin de nalatenschap af van een laatste ouder? Hoe wordt een inboedel in kaart gebracht? Welke emoties, welke herinneringen wekken de nagelaten spullen op?

Je kunt je verhaal van maximaal 800 woorden vóór dinsdag 12 oktober opsturen via het formulier in dit artikel. Je kunt ook een foto bijvoegen van iets dat je dierbaar is uit de nalatenschap. Dick verwerkt een aantal van deze verhalen in een of meer artikelen die De Correspondent publiceert vanaf 2 november, Allerzielen, de dag waarop de doden worden herdacht. Voor eventuele publicatie van een fragment, verhaal of foto wordt de inzender om toestemming gevraagd.

Ben je geen lid van De Correspondent, maar wil je wel graag je verhaal delen en dit project volgen? Ga dan naar corr.es/nalatenschap. Met de code ‘spullen’ krijg je toegang tot het platform.