Pamela

13 januari 2017

”Ik studeer psychologie aan de VU en ik ben eerstejaars. Ik ben al een keer aan deze studie begonnen, maar toen haalde ik mijn propedeuse helaas niet. Toen heb ik maatschappelijk werk en dienstverlening gestudeerd – deze studie heb ik afgerond maar toen ik klaar was bleef het kriebelen; ik wilde nog steeds heel graag psychologie studeren, dus ben ik opnieuw begonnen.
Tot nu toe gaat het goed; ik heb al mijn vakken van het eerste semester gehaald en ik ben erg gemotiveerd.
Waarom ik deze studie zo graag wil doen is omdat ik mensen wil helpen, dat is altijd al zo geweest. Ik wil het liefst in de verslavingszorg werken. Ik heb veel mensen in mijn omgeving die verslaafd zijn (geweest), sommige van hen zijn niet meer te helpen. Juist deze mensen geven mij kracht en inspiratie om een studie als psychologie te doen en om hopelijk – als ik een master afgerond heb- echt iets te kunnen betekenen voor mensen met een verslaving.

Het belangrijkste in een studie vind ik ontwikkeling. Ik voel altijd de drang mezelf te blijven ontwikkelen, dat is ook waarom ik nu op mijn zevenentwintigste nog aan een ‘nieuwe’ studie ben begonnen; ik ben nog lang niet uitgeleerd.’’

Gemaakt door: NCAdmin