Reactie van Dominee Riekje op het Nashville-document

13 januari 2019

Dit was maandagochtend mijn eerste reactie toen ik de tekst van het Nashville-document onder ogen kreeg:

“Wat een treurigheid, dit statement.  Ik pik er één zin uit: ‘Het is niet alleen dwaas maar ook hopeloos als we proberen onszelf te maken tot iets waarvoor God ons niet heeft geschapen’. Mooi gezegd.

De adder schuilt helaas in de vraag waarvoor we dan geschapen zijn. Ik zou zeggen: ‘om mens te zijn naar Gods beeld’. Waarop de volgende vraag natuurlijk is: ‘en hoe is dat beeld dan?’. Ik zou zeggen: menselijk/ humaan tot op het bot.

Er is nog een lange weg te gaan.”

Wat is het doel?

Wat is het doel van deze predikanten met hun snoeiharde stellingname? Wat moeten al die studenten die ik ken (en niet ken) die zoekend/ tastend/worstelend/opgelucht zich eindelijk gelukkig durven te voelen en te vertellen wie ze werkelijk zijn?

Uit de kast maar als consequentie dan ook uit het Huis waar ze vaak bescheiden en zo onopvallend mogelijk, maar soms juist eindelijk in de volle zon zich geliefd weten door God, als een mens naar zijn/haar beeld?

Ik wil niet in een positie gebracht worden waarin ik moet zeggen: “kom maar in mijn kerk, want daar ben je wél welkom!” Alsof God in een hokje te passen zou zijn. Daar is Gods liefde toch veel te groot voor!

Heb je behoefte om naar aanleiding van het Nashville-document te praten?

Maar gerust naar Riekje@newconnective.nl en maak een afspraak.