Reisverslag Auschwitz#1 Anissa

8 november 2017

Van  4 tot 7 november is een diverse groep meegegaan op de jongerenreis van NEWConnective en de Keizersgrachtkerk naar Auschwitz. De deelnemers schrijven over hun indrukken en belevingen.

De jongerenreis van NEWConnective en de Keizersgrachtkerk naar Auschwitz gaat beginnen! Met een mooie diverse groep zijn we net ingecheckt op Eindhoven Airport en gaan we zo naar Krakau vliegen (één deelnemer (joods) is gister al vooruit gevlogen vanwege Shabbat). De komende dagen zullen we onze reisverslagen en foto’s plaatsen. Hierbij alvast een verslagje van deelneemster Anissa:

”Ik vind het superfijn dat ik mee mag op deze reis! Ten eerste omdat ik het erg leuk vind om te reizen en nieuwe plaatsen te ontdekken. Maar het belangrijkste is toch wel de historie die achter deze reis zit. Auschwitz is niet zomaar een plek, het is een plek waar hele nare dingen hebben plaatsgevonden. En ik verwacht dan ook dat het niet alleen maar plezierig zal zijn aankomend weekend. Ik denk dat het een grote indruk op mij zal maken en dat ik het best moeilijk zal hebben met het begrijpen ervan. Het is een moeilijk punt in de geschiedenis en dat zal het altijd blijven. Iedereen zou een bezoek moeten brengen aan Auschwitz! Verder ben ik heel benieuwd hoe de Joodse wijk van Krakau eruitziet en ik wil heel graag de Schindler’s fabriek bezoeken. Ik denk dat ons bonte gezelschap van moslims, joden, christenen en niet-gelovigen er mede voor zal zorgen dat we een mooie reis zullen hebben die we niet zullen vergeten…”

– Anissa Souna (18 jaar, HBO-studente International Business and Languages)