Reisverslag Auschwitz#2 Esther

8 november 2017

Van  4 tot 7 november is een diverse groep meegegaan op de jongerenreis van NEWConnective en de Keizersgrachtkerk naar Auschwitz. De deelnemers schrijven over hun indrukken en belevingen.

Zondag 5 november 2017: de tweede dag van onze jongerenreis (van NC en de Keizersgrachtkerk) naar Krakau en Auschwitz. Gisteravond hebben we ons met de groep rustig geïnstalleerd in het hostel in Krakau. Krakau is een prachtige stad met veel historie. Nu zijn we met de bus onderweg naar Auschwitz. Deelneemster Esther schreef een bijzonder stukje:

”We zijn onderweg. Waar zou mijn oma onderweg naar Auschwitz aan gedacht hebben? Ongeveer dezelfde leeftijd als ik nu, 73 jaar geleden en in een totaal andere context. Zou ze weten wat haar te wachten stond? Mijn oma had een jaar daarvoor afscheid genomen van haar ouders en zusje in de hoop ze ooit weer terug te zien. Aangekomen in Auschwitz zag ze zo weinig gevangenen, dat ze wist haar ouders en zusje nooit meer terug te zien. Nu heb ik de kans om met eigen ogen te zien waar zij is geweest en een klein beetje een beeld te krijgen van toen…”

– Esther Huffener