Reisverslag Auschwitz#4 Lennart

8 november 2017

Van  4 tot 7 november is een diverse groep meegegaan op de jongerenreis van NEWConnective en de Keizersgrachtkerk naar Auschwitz. De deelnemers schrijven over hun indrukken en belevingen.

Maandag 6 november 2017, 3e dag van de jongerenreis (van NC en Keizersgrachtkerk) naar Auschwitz & Krakau. De day after ons bezoek aan Auschwitz. Zwaar onder de indruk van alles hebben we vandaag ook lucht geschept door een wandeling door de joodse wijk te maken en de stad van Krakau te bezoeken. Deelnemer Lennart schreef er een stukje over:

”Na een zeer indrukwekkende ervaring van de oorlogsverschrikkingen in Auschwitz gisteren, begonnen we vanochtend met een gezamenlijk bezinningsmoment in het thema hoop. Door één mens te helpen help je eigenlijk de hele mensheid, was onze stelling. Hoe klein ook, daar zit hoop in. We bespraken onze hoop voor nu en ontdekten dat sommigen de huidige wereld als steeds polariserender zien, anderen juist als een plaats waar we steeds meer tot elkaar komen.

Een mooie conclusie was dat hoop pas echte waarde krijgt bij actieve hoop: samen leven, op welke manier ook, is werken.

Na het bezoek aan de joodse wijk, hadden we wat vrije tijd waarin we konden fotograferen in het prachtige park of genieten van de lagere prijzen in de Poolse winkels. Want ach, we zijn ook gewoon een groep jonge mensen die ook plezier willen maken.”

– Lennart de Geus (25 jaar, afgestudeerde Communicatiewetenschappen)