Reisverslag Auschwitz#5 Ahu

8 november 2017

Van  4 tot 7 november is een diverse groep meegegaan op de jongerenreis van NEWConnective en de Keizersgrachtkerk naar Auschwitz. De deelnemers schrijven over hun indrukken en belevingen.

Dinsdag 7 november 2017: de jongerenreis van NC en de Keizersgrachtkerk is ten einde gekomen. Deelneemster Ahu kijkt terug op de laatste avond in Polen:

”Het zit erop… Onze laatste avond in Krakau. We hebben op een creatieve manier gereflecteerd door samen schilderijen te maken die onze ervaringen afbeelden. Polen heeft bij ons allemaal een sobere maar aan de andere kant ook een warme impressie achtergelaten. De regen in Auschwitz en de zon in Krakau waren beide onderdeel van onze reis. Net zoals hier een regenboog uit voort kan komen, brengen beide aspecten van Polen ons groepje in harmonie samen. Met begrip en respect voor elkaar. Dit was ook mooi terug te zien in ons bezinningsmoment. We hebben samen naar een vers over hoop uit de Thora geluisterd, gemediteerd en geluisterd naar een islamitische recitatie van de namen van Allah.

Net voor het slapen hebben we moppen met elkaar gedeeld. Onze dag kon niet beter eindigen.”

– Ahu Akdag (22 jaar, studente Wiskunde)