Niek

26 juli 2018

“Waarom ik mijn leven de moeite waard vind? Ik denk dat de sleutel tot een leven dat de moeite waard is een balans moet zijn tussen volwassenheid en kinderlijk, nee, kinderachtig kunnen zijn. Wanneer ik denk aan een volwassen leven bedoel ik serieus kunnen zijn, jezelf bekritiseren en verbeteren, jezelf kwetsbaar op kunnen stellen en verantwoordelijkheid kunnen nemen. Maar je moet ook kinderachtig kunnen durven zijn. Slechte grappen maken, schreeuwend in een dronken bui over straat gaan en schreeuwen tijdens voetbal, lachen als iemand struikelt.

De grote levensvragen: met volle overtuiging op zoek gaan, niks wegduwen en deze gewoon omarmen en vooral veel boeken gaan lezen. Die tegenpolen van volwassenheid en kinderachtig kunnen zijn en de afwisseling daartussen heb je naar mijn mening nodig om jezelf ‘to the max’ te kunnen ontplooien. Als je een balans tussen die twee polen kan vinden heb je wat mij betreft een leven dat de moeite waard is.”

– Niek (27 jaar). Masterstudent Theologie & Filosofie @ Vrije Universiteit Amsterdam.

Tekst en beeld: Manouk Prins, Writer of NEWConnective