Terugblik rouwworkshop: Het rouwende lichaam

16 december 2020

Eind november hield @babet.twinkel haar eerste rouwworkshop voor NEWConnective, met een mooie plek voor de Verlieskaarten in de Protestantse diaconie. Wat een primeur, en dat op zo’n prachtige locatie…

Zoals Megan Devine zo mooi zegt:

I’m glad you’re here. I’m sorry you have need of this place. I’d rather know you for an entirely different, completely wonderful reason. And here we are anyway.

En zo zaten wij daar dus met elkaar. Het was enorm intiem om met anderen te mogen delen wat zo’n pijn doet, wat zoveel liefde geeft, wat we missen. We hebben geleide meditaties gedaan, maakten kennis met mevrouw Rouw die plots voor onze deur stond, we wisselden onze ervaringen uit, zochten naar nieuwe woorden en hebben ons eigen landschap van rouw verkend en kozen een Verlieskaart om een brief aan onze rouw te schrijven. Met heel veel ruimte voor een ieder om het op diens eigen manier te doen.  

Misschien ken je de film Inside Out wel, die tekenfilm van Pixar? In de film zien we de jonge Riley, een meisje van 11. Ze is net verhuisd, nieuw huis, nieuwe school, nieuwe stad. In de film zien we haar vijf emoties aan het roer: Anger, Disgust, Sad, Happy en Fear. Stel je eens voor dat Grief ertussen zou staan. Hoe zou zij eruit zien? Als ze bij je aan de deur zou aankloppen, hoe zou dat eruit zien? Wat zou ze doen? Zou je haar uitnodigen? Wat zou er dan gebeuren?  

Lijkt het je fijn hierbij begeleid te worden? Babet is zeker van plan dit vaker te doen, dus mocht je geïnteresseerd zijn, meld je dan aan voor de nieuwsbrief op www.verlieskunst.nl en blijf op de hoogte van toekomstige plannen!