Wetenschappelijk onderzoek naar een online rouwbehandeling

17 januari 2022

Wetenschappelijk onderzoek naar een online rouwbehandeling voor nabestaanden van wie een dierbare is overleden tijdens de coronacrisis 

Ben jij tijdens de coronacrisis een dierbare verloren en ben je op zoek naar hulp?  

De Universiteit Utrecht en Rijksuniversiteit Groningen bieden een online rouwbehandeling aan om onderzoek te doen naar de effectiviteit van deze behandeling voor nabestaanden van wie een dierbare is overleden tijdens de coronacrisis.  

Behandeling 

De behandeling is speciaal gericht op rouw na het overlijden van een dierbare tijdens de coronacrisis. De behandeling wordt online ondersteund door een therapeut via e-mailcontact. De behandeling wordt aangeboden via het internet en neemt circa twee uur per week in beslag en duurt in totaal 8 weken. Aanmelden kan tot eind maart.

Wie kunnen deelnemen?   

Als deelnemer ben je 18 jaar of ouder en heb je ten minste drie maanden geleden een dierbare verloren (periode maart 2020 tot heden). Voor deelname aan het onderzoek is een verwijzing van de huisarts nodig. Na aanmelding vindt een telefonisch interview plaats om vast te stellen of de behandeling voor jou geschikt is.

Aanmelden en meer informatie vindt u op de website www.rouwencorona.nl. Voor vragen kan er contact worden opgenomen met drs. Lyanne Reitsma via: info@rouwencorona.nl of via telefoonnummer 06 222 99 573